Waar blijft de Kerk?

waar-blijft-de-kerk

Erik Borgman, katholiek theoloog, schreef recent een boek dat bij de processen van hervorming waar we voor staan op diverse vlakken ons perspectief kan helpen laten openbreken. Zijn analyse van de toestand is verre van naïef. Hij heeft het over een gevoel van uitzichtloosheid dat om de hoek loert. Maar, op basis van een heel authentieke lezing van vele fragmenten uit de Bijbel, geeft hij ons aanzetten om onze ogen terug te laten openen, zoals de blinde(n) bij Jezus’ bezoek aan Jericho.

Een sterke aanrader voor iedereen die zich betrokken voelt bij wat zich in zijn of haar parochie, en in de Kerk in de Lage Landen, momenteel afspeelt. Een pleidooi om de Geest te laten waaien, en ons te laten inspireren. En mee te denken over opbouw, in tijden van afbraak.

Het boek werd in België genomineerd voor het Spirituele boek van 2016.

Erik Borgman, Waar blijft de Kerk? Gedachten over opbouw in tijden van afbraak (Baarn: Adveniat, 2015), 158 bladzijden.

Erik Bogman gaf in een aantal video’s een korte inleiding over de kerngedachte per hoofdstuk. Ook als je deze smaakmakers zou bekeken hebben zit in het eigenlijke boek nog een weelde aan inspirerende gedachten verscholen. Dit is een boek om jaren mee op weg te gaan. In Zijn gezelschap.

Plaats een reactie